Δελτία τύπου

Πώληση εταιρικού οχήματος

BMW 520i BMW 520i 2.000 cc, μοντ. '97, χρώματος πράσινου σκούρου,  292.342 χλμ., βενζίνη και υγραέριο, συμβατικό κιβώτιο 6ταχυτο, θερμαινόμενα καθίσματα δερμάτινα αλκαντάρα, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικοί καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, ESP, ζάντες αλουμινίου, ABS, υπολογιστής ταξιδιού, πληρωμένα τέλη 2017, ΚΤΕΟ μέχρι το 2018, φυλασσόμενο σε γκαράζ, προβολείς ομίχλης, κλιματισμός (A/C), τιμόνι πολλών χρήσεων. Τιμή πώλησης: 1.200,00€   Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε μια ή δυο ισόποσες δόσεις.   Πληροφορίες  δίνονται από το στέλεχος Διοικητικής Μέριμνας  κ. Καλομοίρη Χρήστο,  τηλέφωνο επικοινωνίας 2105283205 και email chkalomoir@ergose.gr. Οι προσφορές μπορούν να δίδονται και μέσω fax 2105283145.   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς θα διαρκέσει 15 εργάσιμες μέρες από την ημέρα δημοσίευσης στον ιστότοπο της εται ρίας.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ στην ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Διονέλης παρέστησαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου η ΕΡΓΟΣΕ έχει εγκαταστήσει περίπτερο με κύριο έκθεμα τα έργα της εταιρίας, με έμφαση στα έργα για την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 

Το περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Μαυραγάνης, πολλοί άλλοι Υπουργοί και πλήθος κόσμου.

 

Με την ευκαιρία της μετάβασης τους στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν τα έργα που εκτελεί η εταιρία στην Θεσσαλονίκη (Μενεμένη) και στην γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη καθώς και από τους Αναδόχους, για την πορεία των εργασιών.

 

Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2018.

 

Με την νέα ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη θα εκσυγχρονιστεί ο κύριος διεθνής άξονας της χώρας «Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Σκόπια» με νέα, συντομότερη χάραξη, νέους σύγχρονους σταθμούς και πολλαπλάσια χωρητικότητα ικανή να εξυπηρετεί αυξημένους μεταφορικούς φόρτους.

 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα έργα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ στην Μενεμένη, αφού με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί τέλος –μετά από πάρα πολλά χρόνια- στην καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής – οδού που προκαλεί κυκλοφοριακές συμφορήσεις σε καίρια και πολυπληθή τμήματα του αστικού ιστού.

11/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ του τμήματο

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε το έργο της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στις εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής Στάσης Μ. Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης.

 

Ο κ. Βούρδας επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση κάθε απαιτούμενης παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο συγκοινωνιακό δίκτυο στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί τόσο τις υπεραστικές κινήσεις αμαξοστοιχιών εφόσον το έργο ανήκει στον πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό μεταφορικό άξονα Χ, όσο και τις τοπικές  ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων.

 

Ο κ. Γενικός ανέφερε ότι το έργο –με την νέα χάραξη- θα λύσει τα προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας που υπήρχαν λόγω της υφιστάμενης υποδομής και θα τονώσει τις διεθνείς μεταφορές χωρίς επιβάρυνση των τοπικών αναγκών.

 

Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και αναμένεται ότι την άνοιξη του 2018 θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

 

Ο Γενικός Γραμματέας  –επικεφαλής κλιμακίου, και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής- παρουσίασε το έργο και την εξέλιξη του στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης.

 

Επίσης, επισκέφθηκε την σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού η οποία χθες επλήγη από πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή. Ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έδωσε σχετικές οδηγίες στον ΟΣΕ ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

07/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του σιδηροδρομικού έργου στο τμήμα Ψαθόπυργος -

Σήμερα, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ υπεγράφη μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και της εργοληπτικής επιχείρησης «GD INFRASTRUTTURE SRL» η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από ΧΘ 113+000 – 123+500 στο τμήμα Ψαθόπυργος - περιοχή Ρίου» (ΑΔ 716).   Η προσφορά της GD INFRASTRUTTURE SRL για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 96.049.725,14 ευρώ. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται σε 36 μήνες.   Με το έργο που ξεκινά άμεσα, η ΕΡΓΟΣΕ κάνει ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της γραμμής Αθήνας – Πάτρας και του συνολικού σιδηροδρομικού διαδρόμου Προμαχώνας/Ειδομένη - Θεσσαλονίκη -Αθήνα/Πειραιάς – Κόρινθος - Πάτρα.   Το έργο συγχρηματοδοτείται με Κοινοτική συνδρομή από τον Μηχανισμό Connecting Europe Facility (CEF).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιθεώρηση από τον Γ.Γ. Υποδομών & Μεταφορών κ Θ.Βούρδα του ανακαινισμένου Σιδηροδρ

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε σήμερα τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας, παρουσία των Διοικήσεων ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ.

 

Ο κ. Βούρδας είχε την ευκαιρία να έχει ιδίαν άποψη για την εικόνα των ανακατασκευασμένων χώρων του Σταθμού σε ώρα πλήρους λειτουργίας. Ο Σταθμός Αθήνας εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία του.

 

Ο Σταθμός θα αρχίσει να υποδέχεται ηλεκτροκινούμενα τρένα σύμφωνα με τα αναπροσαρμοσμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 31 Ιουλίου 2017.

 

Ο εκσυγχρονισμός του Σταθμού και η υπόγεια διασύνδεση του με το Μετρό της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με νέες εργολαβίες που θα προκηρυχθούν από την ΕΡΓΟΣΕ το Φθινόπωρο 2017.

21/07/2017