Δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη της Διοίκησης ΕΡΓΟΣΕ στο Δερβένι για την διάνοιξη υπόγειου τμήματος

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Διονέλης μετέβησαν στο Δερβένι Κορινθίας και παρακολούθησαν την πανηγυρική ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του υπογείου σιδηροδρομικού τμήματος που εκτείνεται κάτω από τον νέο αυτοκινητόδρομο  Κορίνθου-Πάτρας (Ολυμπία Οδός). 

 

Το έργο της κατασκευής της σήραγγας κάτω από τον αυτοκινητόδρομο ανήκει στη νέα σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή «Κιάτο- Ροδοδάφνη» που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ. 

 

Το έργο «Κατασκευή Υπολειπόμενων Έργων Υποδομής, Επιδομής, Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο- Ροδοδάφνη», μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, που εκτελείται από Κοινοπραξία της εταιρίας ΜΕΤΚΑ αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την περιοχή και θα συμβάλλει στην τόνωση του σιδηροδρομικού μεταφορικού έργου στον άξονα Αθήνα-Πάτρα.

02/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην νέα πεζογέφυρα στον Σ

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε την νέα πεζογέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (δόθηκε σε κυκλοφορία τον Αύγουστο 2017), της οποίας ο σύγχρονος ανελκυστήρας άρχισε να λειτουργεί από προχθές. Το έργο ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία, προάγοντας την ασφάλεια, την άνεση και το καλύτερο επίπεδο ζωής για τους εκατοντάδες διαβάτες που την χρησιμοποιούν καθημερινά. 

 

Ο κ. Βούρδας ζήτησε από την Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα των άμεσων σιδηροδρομικών έργων που έχουν προγραμματιστεί  για την πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του έτους. Από τα έργα αυτά, ιδιαιτέρως σημειώνονται:

 

(α) Η παράδοση σε κυκλοφορία ολόκληρου του διαδρόμου «Πειραιάς-Σταθμός Αθηνών»  με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή (το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017).

 

(β) Η δημοπράτηση της Β’ Φάσης εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών που θα παραδώσει ένα υπερσύχρονο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης, συνδεδεμένου υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό «Σταθμός Λαρίσης». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.

 

(γ) Η δημοπράτηση του νέου υπογειοποιημένου τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου «Σταθμός Αθηνών-τρεις Γέφυρες» που θα αναβαθμίσει όλη την συνοικία των Σεπολίων, προσφέροντας συγχρόνως την απαιτούμενη χωρητικότητα για όλο το πλέγμα καθημερινών σιδηροδρομικών κινήσεων (υπεραστικά και προαστιακά τρένα). Η δημοπράτηση και αυτού του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.

26/09/2017

Πώληση εταιρικού οχήματος

BMW 520i BMW 520i 2.000 cc, μοντ. '97, χρώματος πράσινου σκούρου,  292.342 χλμ., βενζίνη και υγραέριο, συμβατικό κιβώτιο 6ταχυτο, θερμαινόμενα καθίσματα δερμάτινα αλκαντάρα, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικοί καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, ESP, ζάντες αλουμινίου, ABS, υπολογιστής ταξιδιού, πληρωμένα τέλη 2017, ΚΤΕΟ μέχρι το 2018, φυλασσόμενο σε γκαράζ, προβολείς ομίχλης, κλιματισμός (A/C), τιμόνι πολλών χρήσεων. Τιμή πώλησης: 1.200,00€   Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε μια ή δυο ισόποσες δόσεις.   Πληροφορίες  δίνονται από το στέλεχος Διοικητικής Μέριμνας  κ. Καλομοίρη Χρήστο,  τηλέφωνο επικοινωνίας 2105283205 και email chkalomoir@ergose.gr. Οι προσφορές μπορούν να δίδονται και μέσω fax 2105283145.   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς θα διαρκέσει 15 εργάσιμες μέρες από την ημέρα δημοσίευσης στον ιστότοπο της εται ρίας.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ στην ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Διονέλης παρέστησαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου η ΕΡΓΟΣΕ έχει εγκαταστήσει περίπτερο με κύριο έκθεμα τα έργα της εταιρίας, με έμφαση στα έργα για την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 

Το περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Μαυραγάνης, πολλοί άλλοι Υπουργοί και πλήθος κόσμου.

 

Με την ευκαιρία της μετάβασης τους στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν τα έργα που εκτελεί η εταιρία στην Θεσσαλονίκη (Μενεμένη) και στην γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη καθώς και από τους Αναδόχους, για την πορεία των εργασιών.

 

Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2018.

 

Με την νέα ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη θα εκσυγχρονιστεί ο κύριος διεθνής άξονας της χώρας «Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Σκόπια» με νέα, συντομότερη χάραξη, νέους σύγχρονους σταθμούς και πολλαπλάσια χωρητικότητα ικανή να εξυπηρετεί αυξημένους μεταφορικούς φόρτους.

 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα έργα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ στην Μενεμένη, αφού με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί τέλος –μετά από πάρα πολλά χρόνια- στην καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής – οδού που προκαλεί κυκλοφοριακές συμφορήσεις σε καίρια και πολυπληθή τμήματα του αστικού ιστού.

11/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ του τμήματο

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε το έργο της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στις εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής Στάσης Μ. Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης.

 

Ο κ. Βούρδας επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση κάθε απαιτούμενης παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο συγκοινωνιακό δίκτυο στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί τόσο τις υπεραστικές κινήσεις αμαξοστοιχιών εφόσον το έργο ανήκει στον πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό μεταφορικό άξονα Χ, όσο και τις τοπικές  ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων.

 

Ο κ. Γενικός ανέφερε ότι το έργο –με την νέα χάραξη- θα λύσει τα προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας που υπήρχαν λόγω της υφιστάμενης υποδομής και θα τονώσει τις διεθνείς μεταφορές χωρίς επιβάρυνση των τοπικών αναγκών.

 

Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και αναμένεται ότι την άνοιξη του 2018 θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

 

Ο Γενικός Γραμματέας  –επικεφαλής κλιμακίου, και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής- παρουσίασε το έργο και την εξέλιξη του στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης.

 

Επίσης, επισκέφθηκε την σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού η οποία χθες επλήγη από πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή. Ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έδωσε σχετικές οδηγίες στον ΟΣΕ ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

07/09/2017