ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συναντήσεις Αντιπροσωπείας της ΕΡΓΟΣΕ στις Βρυξέλλες

Δελτία τύπου  08.02.2017

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ.κ. Θάνος Βούρδας και  Χρήστος Διονέλης, πραγματοποιούν  διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με φορείς του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρόμου.

 

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηρόδρομων (CER), κ. Libor Lochman, οπού συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και κοινής δραστηριοποίησης της Κοινότητας με την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η συμμέτοχη και του CER στις τεχνικές συζητήσεις για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου σε εφαρμογή του νέου Κοινοτικού Κανονισμού.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Shift2Rail κ. Carlo Borghini, οπού συζητήθηκαν η συμμέτοχη της ΕΡΓΟΣΕ στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Σιδηρόδρομο, αλλά και η δραστηριοποίηση της εταιρίας ως τελικός αποδέκτης των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών ερευνών στον τομέα του Σιδηροδρόμου.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο περιθώριο εκδηλώσεων του CER και της UNIFE (Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Σιδηροδρόμου), πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της UNIFE, κ. Philippe Citroën, οπού συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων, για την παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Σιδηροδρομική Βιομηχανία, των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

 

Την Τέταρτη το πρωί η Αντιπροσωπεία της ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του CER.