ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ στην ΔΕΘ

Δελτία τύπου  11.09.2017

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Διονέλης παρέστησαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου η ΕΡΓΟΣΕ έχει εγκαταστήσει περίπτερο με κύριο έκθεμα τα έργα της εταιρίας, με έμφαση στα έργα για την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 

Το περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Μαυραγάνης, πολλοί άλλοι Υπουργοί και πλήθος κόσμου.

 

Με την ευκαιρία της μετάβασης τους στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν τα έργα που εκτελεί η εταιρία στην Θεσσαλονίκη (Μενεμένη) και στην γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη καθώς και από τους Αναδόχους, για την πορεία των εργασιών.

 

Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2018.

 

Με την νέα ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη θα εκσυγχρονιστεί ο κύριος διεθνής άξονας της χώρας «Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Σκόπια» με νέα, συντομότερη χάραξη, νέους σύγχρονους σταθμούς και πολλαπλάσια χωρητικότητα ικανή να εξυπηρετεί αυξημένους μεταφορικούς φόρτους.

 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα έργα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ στην Μενεμένη, αφού με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί τέλος –μετά από πάρα πολλά χρόνια- στην καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής – οδού που προκαλεί κυκλοφοριακές συμφορήσεις σε καίρια και πολυπληθή τμήματα του αστικού ιστού.