Κοινωνικές Δράσεις

Έργα  21.12.2016

21-12-2016: ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων της εταιρίας, προχώρησαν και φέτος σε ενίσχυση μέσω επιταγών αγοράς προϊόντων από Σουπερμάρκετ, Κοινωνικών Παντοπωλείων Δήμων και Φορέων.Συγκεκριμένα ενισχύονται φέτος με επιταγές ύψους 1000 ευρώ για τον κάθε φορέα, οι εξής:

 • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αγίας Βαρβάρας
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τμήμα Περιστερίου

Με την ενέργεια αυτή οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ συμβάλουν έμπρακτα στην προσπάθεια για να μπορέσουν κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας να έχουν, τις γιορτινές αυτές ημέρες, τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν βασικές ελλείψεις και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

13-06-2016: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΩΡΕΩΝ ΕΡΓΟΣΕ

Ολοκληρώνοντας την ανανέωση του εξοπλισμού της εταιρίας η ΕΡΓΟΣΕ στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης προχωρά σε δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που έχει αποσβέσει τη χρησιμότητα του, προς Σχολεία και Φορείς, ως μια πράξη αλληλεγγύης σε μια δύσκολη συγκύρια για τη χώρα.Αναλυτικά η ΕΡΓΟΣΕ χορηγεί:

 1. Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) πέντε Η/Υ, πέντε οθόνες, δύο Net Hub και ένα Switch
 2. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείου Παλαιού Φαλήρου δύο Η/Υ, δύο οθόνες και έναν εκτυπωτή
 3. Στο ISS Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία (Ελληνικός Κλάδος) δύο Η/Υ, δύο οθόνες, έναν εκτυπωτή και ένα Fax
 4. Στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης τέσσερις Η/Υ, τέσσερις οθόνες, έναν εκτυπωτή και ένα Fax
 5. Στο 170ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών τέσσερις Η/Υ, τέσσερις οθόνες και έναν εκτυπωτή
 6. Στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών τρεις Η/Υ και τρεις οθόνες
 7. Στο 5ο Δημοτικό Πετρούπολης τέσσερις Η/Υ, τέσσερις οθόνες, έναν εκτυπωτή και έναν σαρωτή
 8. Στη M.K.O. PRAKSIS έξι Η/Υ, δώδεκα οθόνες, δύο εκτυπωτές, ένα Fax και ένα Switch

 

28-04-2016: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η ΕΡΓΟΣΕ ενόψει των εορτών του Πάσχα πρόσφερε διατακτικές αγοράς προϊόντων από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου. Στο Δημαρχείο Περιστερίου, στις 27 Απριλίου 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνος Βούρδας, παρέδωσε τις διατακτικές ενίσχυσης στον Δήμαρχο, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

28-04-2016: ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε στις 28-04-2016 η διάθεση του συνολικού ποσού που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΡΓΟΣΕ στα πλαίσια της απόφασης του Ομίλου του ΟΣΕ για συνδρομή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με τη μορφή των διατακτικών κουπονιών από αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Θάνος Βούδα , επισκέφτηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων PRAKSIS στα Πετράλωνα, όπου διέθεσε τις υπόλοιπες δέκα χιλιάδες ευρώ που θα διατεθούν για την ανακούφιση των προσφύγων.

Μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της PRAKSIS, κ. Τζανέτο Αντύπα και στελέχη του Κέντρου και μετά από την ξενάγηση στον χώρο, ο κ. Βούρδας δήλωσε πως: «Σήμερα επισκεφτήκαμε δομές που επιτελούν έργο ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας και θέλω να συγχαρώ την οργάνωση «PRAKSIS» για την τεράστια προσπάθειά της. Πιστεύουμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην ανακούφιση των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει τη φρίκη του πολέμου όπως τη βιώσαν τα παιδιά αυτά. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας να τους παρέχει υποστήριξη. Πιστεύω δε πως για όσα παιδιά συντρέχουν οι λόγοι και δε διαθέτουν συγγενικά πρόσωπα τα οποία μπορούν κάποια στιγμή να συναντήσουν όπου και να βρίσκονται, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εξετάσει την περίπτωση να πολιτογραφηθούν Έλληνες, μιας και Έλληνας δεν γίνεσαι με «αίμα» άλλα με την παιδεία που λαμβάνεις».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

26-04-2016: ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της απόφασης του Ομίλου του ΟΣΕ για συνδρομή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η ΕΡΓΟΣΕ ως μέλος της σιδηροδρομικής οικογένειας, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβούλιου, διαθέτει το πόσο των είκοσι χιλιάδων ευρώ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με τη μορφή των διατακτικών κουπονιών από αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας, σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με αντιπροσωπία των Γιατρών του Κόσμου, παρέδωσε στον Πρόεδρο τους κ. Νικήτα Κανάκη τα πρώτα διατακτικά κουπόνια αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ, δηλώνοντας πως: ‘’Η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί να συμβάλει έτσι ώστε να ανακουφίσει, όσο είναι δυνατόν, τους προσφυγές από τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Ελπίζω η κατάσταση σύντομα να ομαλοποιηθεί έτσι ώστε οι άνθρωπο αυτοί να ζήσουν μια κανονικά ζωή μακριά από τον πόλεμο, όπως δικαιούνται. Θέλω να ευχαριστήσω τους Γιατρούς του Κόσμου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

15-12-2015: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Επίσκεψη στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, στο Περιστέρι, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων της  Εταιρίας, για συνεισφορά στις προσπάθειες φορέων που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Συνολικά η δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ ανήλθε στα 7000 Ευρώ καθώς δόθηκαν σήμερα 1000 Ευρώ στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ και χθες 2000 Ευρώ στον Μαραθώνιο της UNICEFκαι της EΡΤ για τα προσφυγόπουλα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

11-12-2015: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΗΜΩΝ

Παράδοση επιταγών ενίσχυσης σε Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

08-12-2015: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΣΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρίας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα την ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ στις εγκαταστάσεις της στον Κολωνό, προκειμένου να προσφέρει επιταγές αγοράς προϊόντων ύψους 1000 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

07-12-2015: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ

Στα πλαίσια της  εταιρικής ευθύνης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε και με την ευκαιρία των Γιορτών, η Διοίκηση σε συνεργασία και με το Σύλλογο Εργαζομένων της εταιρίας  προσφέρει επιταγές αγοράς προϊόντων από  Σουπερμάρκετ προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, καθώς και στην ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ και στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ