Ροδοδάφνη – Πάτρα (περιοχή Μποζαϊτικα) (Επιδομή, Ηλεκτροκίνηση, Στάσεις)

Έργα / ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /   01.09.2017

To έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της επιδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 32 χλμ. στο τμήμα Ροδοδάφνης – Πάτρας (περιοχή Μποζαϊτικα) της γραμμής Αθήνας - Πάτρας με Σηματοδότηση – Τηλεδιοίκηση και Ηλεκτροκίνηση, την κατασκευή σιδηροδρομικών Στάσεων, καθώς και φυτοτεχνικών εργασιών στο εν λόγω τμήμα.


Αναλυτικότερα στο παρόν έργο περιλαμβάνονται:

 • Εργασίες Επιδομής (σκυρογραμμή)
 • Η κατασκευή 8 σιδηροδρομικών Στάσεων (Ροδοδάφνης, Σελιανίτικων, Καμαρών, Ψαθόπυργου, Αραχωβίτικων, Αγ. Βασιλείου, Ρίου και Μποζαϊτικων).
 • Εργασίες Σηματοδότησης - Τηλεπικοινωνιών 
  Η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και ταχύτητα μελέτης 200 χλμ./ώρα. Το σύστημα αλληλεξάρτησης θα είναι ηλεκτρονικού τύπου (Electronic Interlocking), επιπέδου ασφαλείας 4 (SIL 4). Θα εφαρμοσθεί το Επίπεδο 1 του ETCS, δηλαδή συνδυασμός φωτεινής σηματοδότησης με επανάληψη των σημάτων στο θάλαμο μηχανοδήγησης με χρήση ηλεκτρονικών μονάδων γραμμής (Lineside Electronic Units – LEU) και ραδιοφάρων (Eurobalises). Στο τμήμα της νέας γραμμής θα κατασκευαστεί και ενσύρματο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.
 • Ηλεκτροκίνηση 
  Οι απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης
 • Φυτοτεχνικές εργασίες 
  Οι απαραίτητες καλλιεργητικές εργασίες για την εγκατάσταση φυτών (δένδρων, θάμνων και φυτών πρανών) με σκοπό τόσο την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ορυγμάτων και επιχωμάτων του έργου, όσο και της προστασίας τους από τυχόν διαβρώσεις.

 

 

Φάση έργου: Το έργο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας δημοπράτησης.

 

Χρηματοδότηση:  Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α) 2014-2020

 

Εκτιμώμενο Κόστος: 91 εκ. €