ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ του τμήματος «Πολύκαστρο – Ειδομένη»

Δελτία τύπου  07.09.2017

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε το έργο της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στις εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής Στάσης Μ. Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης.

 

Ο κ. Βούρδας επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση κάθε απαιτούμενης παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο συγκοινωνιακό δίκτυο στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί τόσο τις υπεραστικές κινήσεις αμαξοστοιχιών εφόσον το έργο ανήκει στον πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό μεταφορικό άξονα Χ, όσο και τις τοπικές  ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων.

 

Ο κ. Γενικός ανέφερε ότι το έργο –με την νέα χάραξη- θα λύσει τα προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας που υπήρχαν λόγω της υφιστάμενης υποδομής και θα τονώσει τις διεθνείς μεταφορές χωρίς επιβάρυνση των τοπικών αναγκών.

 

Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και αναμένεται ότι την άνοιξη του 2018 θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

 

Ο Γενικός Γραμματέας  –επικεφαλής κλιμακίου, και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής- παρουσίασε το έργο και την εξέλιξη του στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης.

 

Επίσης, επισκέφθηκε την σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού η οποία χθες επλήγη από πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή. Ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έδωσε σχετικές οδηγίες στον ΟΣΕ ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα η σιδηροδρομική συγκοινωνία.